Publicat la: 30.05.2016. 17:36 / 793 views

GOSPODĂRII INUNDATE, LA PÎRSCOV. SCURGERILE DE PE VERSANŢI AU FĂCUT PRĂPĂD

După o ploaie torenţială de doar câteva minute, mai multe gospodării din comuna Pârscov au fost inundate. Şuvoaiele scurse de pe versanţi au pătruns în curţile sătenilor din Bădila, iar cei mai ghinionişti dintre gospodari s-au trezit cu apa în case şi beciuri. Intervenţia pompierilor a durat până târziu în noapte, din cauza volumului mare de apă ce trebuia degajat.

inundatie 2Motopompele deplasate de pompierii buzoieni, la Pârscov, au  lucrat non-stop, de după-amiază pînă târziu în noapte. Scurgerile de pe versanţii din apropierea localităţii au inundat 23 de gospodării, cele mai multe din satul Bădila. Oamenii spun că în mai puţin de jumătate de oră, după o ploaie torenţială, torenţii au invadat gospodăriile iar pagubele sunt însemnate.

ISU Buzău a deplasat la faţa locului o grupă de cincisprezece pompieri, dotaţi cu şase motopompe. Lor li s-au alăturat şi pompieri voluntari, din comună, cu o motopomă şi alte utilaje specifice.

Administraţia Naţională de Meteorologie emisese, duminică după-amiază, o atenţionare cod-galben de furtuni pentru nordul şi vestul judeţului Buzău.

(Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!