FOTBALUL MIC REDIVIVUS. SE REIAU MECIURILE ÎN LIGILE JUDEȚENE

FOTBALUL MIC REDIVIVUS. SE REIAU MECIURILE ÎN LIGILE JUDEȚENE

După mai bine de un an de pauză forțată, fotbalul mic revine în atenția microbiștilor. După ce ministerele de resort împreună cu FRF au ajuns la un consens, Asociațiile Județene pot lucra acum la calendarul competițiilor. La Buzău, liga a 4-a ar putea începe chiar de sâmbătă, dacă toate cluburile vor fi îndeplinit condițiile de participare.

fotbalul micVeste bună, pentru microbiștii din Buzău. Terenurile din județ  vor fi animate din nou, după ce asociațiilor județene le-a fost permis să organizeze competițiile pe care le patronează. După mai bine de un an de pauză, liga a 4-a s-ar putea relua încă de sâmbătă.

Toate partidele se vor disputa numai dacă vor fi îndeplinite anumite norme sanitare. În sarcina cluburilor revine efectuarea testelor PCR, valabile 14 zile, sau a unor teste rapide. Cele din urmă pot fi făcute chiar înainte de meci și validate de un medic.

În cazul în care vor intra în competiție toate cele optsprezece echipe ale ligii a 4-a, AJF  a conceput un format cu trei grupe, în care să se joace pe sistemul “fiecare cu fiecare”, câte o singură partidă, în urma unei trageri la sorți. Primele echipe din cele trei grupe vor disputa, apoi, un sistem play-off iar câștigătoarea va reprezenta Buzăul la barajul pentru liga a iii-a.

Există și o a doua variantă în cazul în care nu toate cluburile vor participa la ediția din acest an. Reprezentanții AJF iau în calcul un format mai restrâns, dar care să dea totuși o campioană județeană.

În premieră, meciurile de baraj pentru accederea în cel de-al treilea eșalon valoric al fotbalului nu se vor mai disputa după criterii zonale. După tragerea la sorți combatantele vor juca o singură partidă, pe teren neutru. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și