Film documentar dedicat domnitorului Cuza. Premieră națională la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Buzău

Film documentar dedicat domnitorului Cuza. Premieră națională la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Buzău

Primul film documentar despre Alexandru Ioan Cuza – realizat în cadrul proiectului „În numele școlii”, a fost lansat astăzi la Liceul Tehnic Buzău, instituție care, de la 1 septembrie, va purta numele domnitorului român.

Evenimentul a marcat împlinirea a 151 de ani de la trecerea în eternitate a marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza.

Fimul documentar a fost realizat de Asociația pentru Educație „Teofor”, un ONG al cărui președinte este regizorul Mihai Vișinescu. Acest film face parte din proiectul „În numele școlii”, o inițiativă strict educativă – realizat cu sprijinul celei mai vechi bănci românești – care are scopul de a încuraja copiii să își cunoască mai bine identitatea națională și valorile românești, într-un mod obiectiv dar și atractiv.

La evenimentul de astăzi a participat și edilul Constantin Toma, care a salutat colaborarea dintre regizorul Mihai Vișiunescu și conducerea Liceului Tehnic Buzău.

Filmul face parte din seria documentarelor despre personalitățile românești care vor fi distribuite gratuit școlilor care le poartă numele, așa cum este cazul Liceului Tehnic din Buzău. Aceste documentare vor putea fi folosite în mod curent ca material didactic auxiliar, dar vor fi proiectate și la începutul fiecărui an școlar, în fiecare școală și liceu din România care le poartă numele.

Tot în cadrul evenimentului, Asociația „Teofor” a lansat și aplicația „Patrinonium”, un proiect de promovare a valorilor românești prin aplicația mobilă cu același nume.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și