Fac legea și în bucătărie. Polițiștii buzoieni, bucătari pentru un așezământ de bătrâni

Fac legea și în bucătărie. Polițiștii buzoieni, bucătari pentru un așezământ de bătrâni

Și-au pus uniformele în cui, au luat șorțurile și au trecut la cratiță. Împărțiti în trei echipe, polițiști din tot județul au vrut să dovedească, astăzi, că se descurcă și în bucătărie. Ineditul concurs culinar, organizat în preajma Zilei Poliției Române, a avut și o miză caritabilă: bucatele preparate cu pasiune de către oamenii legii au fost donate unui așezământ pentru persoane vârstnice.

Politistii buzoieni au renuntat la arme și uniformă si au trecut la cratiță. În preajma Zilei Poliției Române, oamenii legii și-au demonstrat măiestria în bucătarie, în cadrul unui concurs culinar, în genul MasterChef.

Borș de pește sau de legume, pește cu garnitură la alegere și un desert de post. Acesta a fost meniul ce a trebuit preparat de către cele trei echipe de politisti buzoieni, care au reprezentat Serviciul de ordine Publică de la Poliția Municipiului Buzău, Poliția municipală Rm. Sărat și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Buzău. Deşi au ştiut de la bun început că numai una dintre echipe va fi declarată câştigătoare, concurenţii au făcut tot ce a depins de ei pentru a pregăti cele mai gustoase mâncăruri.

Bucătarii de ocazie au fost ajutați de profesioniști. Georgeta Dobre, bucătar-șef al restaurantului care a găzduit competiția, crede că unii dintre polițiști ar putea face față cu brio într-o bucătărie de restaurant. 

Cele trei echipe au reușit să termine preparatele, gătite după propriile rețete, după aproximativ două ore și jumătate. Gata pregătite, mâncărurile au fost prezentate și degustate de un juriu. Unul dintre jurați a fost chiar șeful IPJ Buzău, comisarul șef Laurențiu Pantazi.

Toate preparatele gătite astăzi de către polițiștii buzoieni au fost donate azilului de bătrâni de la Câmpeni, adminstrat de Fundația „Sfântul Sava”. Persoanele vârstnice de la așezământ s-au aratat încântate de „răsfățul culinar” cu care au fost onorate.

Toate ingredientele din care s-a gătit astăzi au fost achiziţionate prin contribuţia polițiștilor buzoieni. De asemenea, spaţiul a fost pus la dispoziţie de un cunoscut restaurant de pe B-dul Gării.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și