Expoziție dublă. Vernisaj basarabean de pictură și costume populare

Expoziție dublă. Vernisaj basarabean de pictură și costume populare

Prima zi a Festivalului ”Zilele Chișinăului la Buzău”, a debutat cu vernisarea unei expoziții duble la Galeriile de Artă Buzău, de pe bulevardul Bălcescu. Președintele CJ Buzău și primarul general al Chișinăului au luat parte la vernisaj, împreună cu însoțitorii lor. Împreună, au vizionat o serie de lucrări de pictură semnate de artiști plastici profesioniști din Republica Moldova și o expoziție de costume populare basarabene.

Prima ediție a Festivalului ”Zilele Chișinăului la Buzău” a fost gândită pentru a sărbători așa cum se cuvine înfrățirea Buzăului cu capitala Republicii Moldova.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, au luat parte împreună la activitățile din programul primei zile a festivalului buzoiano-moldovean.

La ora 14, aceștia au participat la vernisarea unei expoziții de pictură, cu lucrări semnate de artiștii plastici, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova și a expoziției de costume populare basarabene de la etajul Galeriilor de Artă Buzău.

După ce le-au fost prezentate lucrările artiștilor plastici profesioniști din Republica Moldova, participanții au urcat la etaj pentru a vedea expoziția de costume populare basarabene, reproduse ”Șezătoarea Basarabia”.

După ce au vizitat cele două expoziții de la Galeriile de Artă Buzău, președintele Neagu și primarul general Ceban, alături de însoțitorii lor, au plecat spre stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru, unde au vizitat standurile meșterilor populari din Republica Moldova și au asistat la primul spectacol al Festivalului ”Zilele Chișinăului la Buzău”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și