Publicat la: 09.12.2016. 18:30 / 1.358 views

EXPOZIŢIE DE CRĂCIUN. ”NAŞTEREA DOMNULUI IISUS HRISTOS ÎN TRADIŢIA ŞI CREAŢIA POPULARĂ”

Expoziţia de icoane vernisată la Galeriile de Artă, se înscrie în suita de activităţi dedicate sărbătorilor de iarnă. De data aceasta, meşterii şi creatorii populari buzoieni au alcătuit o expoziţie tematică de Crăciun, a cărei temă este Naşterea Domnului Iisus Hristos. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 ianuarie.

icoane-2Chiar dacă în această perioadă, meşterii şi creatorii populari buzoieni sunt solicitaţi în mai multe zone din oraş şi chiar din ţară, ei au reuşit să alcătuiască o expoziţie tematică de Crăciun.

Noul spaţiu expoziţional al Centrului Judeţean de Cultură şi Artă, de pe bulevardul Bălcescu, la Galeriile de Artă, îşi va găsi şi alte utilităţi în perioada următoare.

Se va pune un accent deosebit pe susţinerea meşterilor, a artizanilor şi a creatorilor populari de către autorităţile judeţene.

Exponatele – icoane pictate ori sculptate, dar şi sculpturi în lemn – sunt extrem de frumoase şi de bine lucrate.

Chiar dacă nu este o expoziţie cu vânzare, cei care doresc să achiziţioneze una dintre lucrările expuse, pot lua legătura direct cu autorul ei.

Expoziţia va rămâne deschisă până la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor, când vor fi organizate o serie de activităţi dedicate Micii Uniri. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>