Execuție în direct. Gloria a făcut figurație, cu Râmnicu Vâlcea

Execuție în direct. Gloria  a făcut figurație, cu Râmnicu Vâlcea

Vremurile în care Gloria se bătea de la egal la egal cu granzii Ligii Florilor au apus , se pare, de mult. Azi, meciul cu Râmnicu Vâlcea a semănat mai degrabă cu un scenariu al umilinței, sau ca o glumă proastă. Scorul final, 34 la 23, nu lasă loc niciunui comentariu.

Ceea ce trebuia să se constituie într-unul dintre meciurile zilei nu a fost decât o glumă proastă. Gloria a fost neputincioasă în fața campioanei de anul trecut, reușind, cu ghilimelele de rigoare, să piardă la o diferență de unsprezece goluri.

Partida a fost echilibrată numai în primele minute, atunci când elevele lui Ovidiu Mihăilă au avut momente bune, mai ales în faza de apărare. Cu un sistem agresiv, roș-albastrele au fragmentat inteligent jocul, reușind să anihileze, cel puțin temporar, principalele guri de foc de la Vâlcea. Echilibrul s-a rupt în minutul 18, atunci când fostele campioane s-au distanțat la două goluri, 8 la 6. Atacul buzoian a dat din nou dovadă de lipsă de ingeniozitate, dar și de multă precipitare. Ujkic, Petruș și Ilie au ratat pe rând, cu nonșalanță, exasperându-l pe Ovidiu Mihăilă. La pauză, Vâlcea conducea deja cu 15 la 11, avantaj aproape imposibil de remontat

Pauza n-a fost nicidecum un sfetnic bun, astfel că actul secund s-a constituit într-o adevărată execuție în direct. Buzoiencele n-au reușit niciun moment să mai pună probleme, învingătoarea fiind decisă cu mai bine de 10 minute înainte de final.  Așa cum și comentatorii TVR remarcau, jocul Gloriei a semănat, mai degrabă, cu al unei divizionare secunde. Ba chiar, la un moment dat, Ovidiu Mihăilă a fost surprins făcându-și cruce, după un atac ratat al elevelor sale, gest mai elocvent decât orice comentariu.

La final, un neverosimil 34 la 23 pentru Vâlcea, scor rușinos pentru handbalistele de la Buzău. Sportive care sunt cu banii la zi, spre deosebire de multe handbaliste de la echipele de top, acolo unde există restanțe considerabile.

Următorul meci al Gloriei este programat pe 15 mai. Buzoiencele vor juca împotriva celor de la Activ Ploiești, echipă cu care au remizat în tur.  (Andrei Solomon)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și