(UPDATE) EXCLUSIV. BOMBĂ ELECTORALĂ: Elena Năstăsoiu, candidatul AUR pentru Primăria Buzău, pleacă la PNL cu tot cu organizația municipală?

(UPDATE) EXCLUSIV. BOMBĂ ELECTORALĂ: Elena Năstăsoiu, candidatul AUR pentru Primăria Buzău, pleacă la PNL cu tot cu organizația municipală?

UPDATE 2, 24 aprilie, 12:00

Nicio surpriză, în contextul dezvăluirilor Campus TV de aseară, în cadrul acestui material. Ceea ce am anticipat, s-a întâmplat în cazul organizației demisionare de la Nehoiu, în sensul că, oficial, PNL a anunțat că toți auriștii plecați din filială s-au înrolat la liberali, iar Anton Băcescu a devenit candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Nehoiu (q.e.d.).

Iată comunicatul de presă, transmis azi de PNL Buzău:

UDPATE, 23 aprilie, 20:15

,,O minciună ordinară prin care unii vor destabilizarea AUR! Solicit ca autorii articolului de la Campus să dezmintă și să își ceară scuze! Rămân în AUR cu crez și adevăr!” , a fost reacția profesoarei Elena Năstăsoiu, urmare a materialului publicat în această seară.

***Nota redacției: Singurul lucru pe care îl putem garanta, este că, prin acest material, nu ne-am dorit să destabilizăm pe nimeni, indiferent de culoarea politică pe care o poartă! Asta o spunem la fel de clar și punctat, precum a fost și reacția profesoarei Elena Năstăsoiu. A fost o ipoteză venită din mediul politic, din toate zonele locale, iar dacă cineva a dorit să destabilizeze, interesul este clar unul politic. Iar… noi nu facem politica nimănui!

*ȘTIRE INIȚIALĂ

În această seară, în exclusivitate, Campus TV vine cu o ipoteză care, dacă se va materializa, poate produce cel mai mare cutremur politic din această perioadă de precampanie electorală. Surse politice din mai multe partide, precum și alte surse, apropiate mediului politic, ne-au dezvăluit informații cu privire la o mutare radicală ce ar fi pregătită de candidatul AUR pentru fotoliul de primar al orașului Buzău.

Ce spun sursele noastre

Mai precis, profesoara Elena Năstăsoiu, nemulțumită de mai multe probleme din partid, dar mai ales în urma unor negocieri, care ar fi avut loc weekend-ul trecut, ar urma să părăsească formațiunea AUR, cu tot cu susținătorii săi din filiala locală. O demisie în bloc, spre PNL Buzău, spun sursele noastre. Mai mult, această răsturnare de situație ar fi planificată chiar după depunerea și, implicit, validarea candidaturilor la Biroul Electoral Municipal, pentru a nu le mai da posibilitatea celor de la AUR Buzău să se regrupeze și să găsească alt candidat pentru Primăria Buzău și alți oameni pentru lista de la Consiliul Local Municipal.

Așadar, ar fi o dublă lovitură: prima, dată AUR-ului, a doua fiind cea de câștig de imagine pentru PNL Buzău.

Precedentul AUR, la Nehoiu

Weekend-ul trecut, organizația AUR, în frunte cu candidatul pentru primărie, Anton Băcescu, și-a dat demisia în bloc, acuzând faptul că nu a fost respectată înțelegerea inițială stabilită cu actuala conducere a organizației județene, cu privire la listele de candidați pentru Consiliul Local Nehoiu și pentru plasarea anumitor persoane pe locuri eligibile pe lista de la Consiliul Județean.

Filiala de la Nehoiu reprezenta cea mai mare dintre toate organizațiile AUR din teritoriu, de care Elena Năstăsoiu era foarte apropiată. Deseori se afla în mijlocul lor, inclusiv la evenimentul recent, din data de 30 martie, la care a participat chiar președintele AUR, George Simion, când sala plină de membri activi ai partidului avea să afle programul electoral al candidaților pentru europarlamentare, pe lista pentru Parlamentul European aflându-se și Elena Năstăsoiu.

Demisionarii sunt deja în negocieri avansate cu PNL, iar rezultatul, care s-ar materializa în trecerea întregii organizații către liberali și oferirea calității de candidat al PNL la funcția de primar de către Anton Băcescu, ar fi o doar o chestiune de ore.

Astfel, nu ar fi exclus ca acel cutremur de la Nehoiu să fie doar începutul unor mutări similare și din cadrul altor filiale ale Alianței pentru Unirea Românilor.

***Poate nu este de mirare faptul că, tot weekend-ul trecut și, culmea, tot la Nehoiu, ar fi avut loc o întâlnire de taină, în cadrul căreia s-ar fi pus bazele acestui scenariu dezvăluit mai sus, ne-au mai precizat sursele noastre.

Campus TV mai are și alte indicii, care ar contura o astfel de mutare sau cel puțin că există intenții de această natură. Preferăm, însă, să le exemplificăm în zilele următoare. Totodată, în condițiile în care la mijloc încă există negocieri, nu este exclus ca scenariul să pice din diverse motive.

Vom reveni cu reacții, imediat ce le vom obține.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și