Eveniment la Muzeu. Vernisarea unei noi expoziții de bază

Eveniment la Muzeu. Vernisarea unei noi expoziții de bază

Expoziția ”Istoria modernă și contemporană a Buzăului” a atras o seamă de personalități buzoiene, din toate domeniile de activitate. Invitații speciali au fost prefectul Buzăului și președintele Consiliului Județean. Expoziția va fi deschisă permanent și va putea fi vizitată în timpul programului de lucru al Muzeului.

Prefectul Buzăului și președintele Consiliului Județean au fost invitații de onoare la vernisarea noii expoziții de bază ” Istoria modernă și contemporană a Buzăului”, de la Muzeul Județean.

Expoziția a fost prezentată de doctorul Mădălina Oprea, șef secție la Muzeul Județean, cea care a participat, cu trup și suflet, la alcătuirea acestei expoziții reușite.

În expoziție poate fi văzută  și o secțiune dedicată unor personalități proeminente din perioada de la începutul secolului XIX, până în zilele noastre.

Este vorba despre marele actor Vladimir Maximilian, sau despre locotenent colonelul Constantin Apostol, care a participat la Olimpiada de la Berlin, la disciplina echitație, de unde s-a întors cu o salatieră de argint masiv ca premiu.

Un alt iubitor de cai a fost și Alexandru Marghiloman, cel care a primit ca prim-ministru la acea vreme, actul Unirii dintre Basarabia și România.

Expoziția  ” Istoria modernă și contemporană a Buzăului” va putea fi vizitată în permanență, conform programului de funcționare al Muzeului Județean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și