Epilog cu casa închisă, în calificările pentru Europene. România a dispus de Grecia, în Sala Romeo Iamandi

Epilog cu casa închisă, în calificările pentru Europene. România a dispus de Grecia, în Sala Romeo Iamandi

Ultimul meci din Grupa 1 a preliminariilor pentru EHF Euro 2024 s-a jucat la Buzău, într-o Sală Romeo Iamandi plină, în ciuda faptului că partida cu Grecia nu mai prezenta nicio miză, pentru România.

Meciul dintre tricolore și elene a fost surprinzător de echilibrat în prima repriză, prim act în care oaspetele au condus, chiar, cu 10 la 8, în minutul 20.  La vestiare, s-a intrat la egalitate, 14 la 14.

România, cu o selecționată extrem de tânără, a avut o evoluție mai bună în repriza a doua, atunci când fetele lui Florentin Pera s-au apărat mai exact și au fost mult mai eficiente în atac. Ordinea firească a lucrurilor a fost stabilită pe final, atunci când tricolorele s-au distanțat la 4 lungimi, în minutul 45. Grecoaicele au căzut fizic pe final, prilej perfect pentru selecționer de a oferi minute tuturor fetelor convocate. La final, 31 la 24 pentru România, într-un meci în care au evoluat și două fete de la Gloria, Daria Bucur și Andra Moroianu. Ultima a bifat patru reușite, în timp ce Bucur a perforat poarta adversă o singură dată.

Una dintre cele mai tinere componente ale naționalei tricolore a evoluat chiar de ziua ei. Este vorba despre Eva Kerekes, echipiera celor de la Minaur.

Tricolorele vor mai rămâne câteva zile la Buzău, într-un minicantonament, stagiu de pregătire care va preceda un amical de lux cu Franța, campioana mondială și olimpică, Meciul cu fetele din Hexagon este programat pentru 14 aprilie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și