E pivot de succes, dar a început în poartă. Yaroslava Burlachenko, campioană a Ucrainei, ca goalkeeper

E pivot de succes, dar a început în poartă. Yaroslava Burlachenko, campioană a Ucrainei, ca goalkeeper

Yaroslava Burlachenko este una dintre cele mai interesante jucatoare din Liga Florilor. Dincolo de handbal, sportiva de origine ucraineană își cultivă mai multe hobby-uri, luând muzica foarte în serios, dovadă că a trecut, recent, de preselecția unui concurs național de talente. Putini stiu însă, că Yasi nu a început ca pivot. Ca junioară, a câștigat titlul național al Ucrainei, din postura de … portar.

Abia pe la 12-13 ani, Yaroslava a fost scoasă dintre buturi de antrenoarea din acea vreme, pentru că era prea agitată pentru acest post. A evoluat la început la 9 metri, ca inter, abia apoi fiind trecută în postura de pivot, în urma unor probe de aptitudini și teste medicale. Între timp, fata de la Gloria a devenit una dintre cele mai respectate handbaliste din campionatul intern, cu șanse, după obținerea cetățeniei, de a evolua pentru naționala României.

Povestea debutului Yaroslavei este doar una dintre multele experiențe inedite ale sportivei de la Gloria, depănate într-o ediție a emisiunii “Sport Club” Despre cum a ajuns să cânte la o nuntă în Turcia, și alte peripeții ale sportivei, puteți afla vizionând această ediție specială.

Emisiunea Sport Club va fi difuzată în weekend, sâmbătă și dumimică, de la orele 17.00.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și