După 96 de ani… Comemorare inedită, la Vila Albatros

După 96 de ani… Comemorare inedită, la Vila Albatros

Comemorare inedită, astăzi, în fața Vilei Albatros din Parcul Marghiloman. La 96 de ani de la moartea marelui om politic buzoian, Centrul Cultural care îi poartă numele a organizat o manifestare-omagiu pentru cel de care s-au legat unele dintre cele mai importante evenimente din istoria României.

Tinerii artiști de la Clubul Arată Artă Buzău au deschis eveniementul organizat într-un cadru inedit, în fața Vilei Albatros din Parcul Marghiloman.

Intonarea imnului a fost urmată de o depunere de jerbe la statuia lui Alexandru Marghiloman, din partea Primăriei și a familiei omului politic.

De la balconul Vilei Albatros, actorul Mircea Anghel a rostit discursul susținut de fostul premier al României, la momentul Unirii Basarabiei cu România.

Strănepoata omului politic omagiat astăzi a vorbit cu emoție despre una dintre moștenirile de suflet lăsate de Alexandru Marghiloman.

La eveniment a fost prezent și primarul Constantin Toma.

Despre personalitatea politică a lui Alexandru Marghiloman a vorbit profesorul de istorie Dănuț Solcan, de la Colegiul Hasdeu.

Evenimentul s-a încheiat tot în acordurile muzicii cântate de tinerii de la Arată Artă.

Mihai Bunăziua

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și