DUPĂ 25 DE ANI. EDITORIAL DE STAN BREBENEL

DUPĂ 25 DE ANI. EDITORIAL DE STAN BREBENEL

Au trecut 25 de ani de la revoluţia din decembrie `89, pot părea mulţi pentru cei care am trăit aceşti ani, însă la scara istoriei nu reprezintă decât câteva clipe.

BREBENELAspiraţiile noastre şi ale celor care şi-au dat viaţa atunci s-au împlinit? Nici pe departe. Anul acesta, care se termină peste două zile a adus pe scena societăţii româneşti câteva evenimente extrem de importante pentru viitor. Rămâne de văzut dacă în bine sau tot în rău ca până acum. O ţară vandalizată, secătuită de resurse şi cu o populaţie care şi-a pierdut nu numai speranţa, ci şi busola spre un drum normal, spre un drum care să ducă spre prosperitate generală are şanse mici de reuşită. Şansele au fost irosite în acel decembrie sângeros. Am ratat, cu bună ştiinţă şi din ticăloşie, toate oportunităţile pe care ni le-au deschis sângele tinerilor revărsat pe marile artere din marile oraşe. Mereu i-am plâns şi din cauza ochilor înlăcrmaţi nu i-am văzut pe ticăloşii care ne distrug vieţile şi ne ucid speranţele. Iar ei au zburdat în voie, şi-au făcut de cap într-o ţară în care vodă, indiferent cum s-a numit, a fost mai degrabă un agent constatator, iar justiţia umbla braţ la braţ cu interlopii de la guvernare. Se vorbeşte prin popor că numai bunul Dumnezeu, drăguţul de el, mai poate îndrepta toată strâmbăciunea din ţara noastră, că în privinţa concetăţenilor noştri slabă speranţă.
Anul recent încheiat a avut câteva evenimente extrem de importante pentru o eventuală însănătoşire a societăţii noastre. Un prim eveniment a fost acela al ruperii alianţei USL într-un moment care nu anunţa acest lucru. Mulţi au catalogat întâmplarea drept un lucru grav pentru democraţie, acuzând-i pe liberali de multe năzbâtii. Dacă studiem comportamentul lui Crin Antonescu, fără patimă, de pe parcursul întregului an vom înţelege mai bine demersul său. Probabil, şi-a dat seama că este folosit pervers de PSD şi de baronii acestuia şi nu a vrut să fie prizonierul lor pentru a plăti oalele sparte. Ca în orice acţiune de acest fel se găsesc trădători, oportunişti care, de dragul unor funcţii trecătoare şi pentru binele personal, sunt în stare de orice. Aşa a apărut acea fracţiune condusă de Tăriceanu care a făcut pactul cu diavolul. Au urmat alegerile europarlamentare şi, ca o adormire a vigilenţei politicienilor, părea că scenariul nu are cum să nu fie dus la bun sfârşit. PSD şi-a luat partea leului ceea ce i-a făcut pe mulţi să o ţină tot într-o frenezie că, după ce stăpânesc Palatul Victoria, ocuparea Palatului Cotroceni are să fie un simplu galop de sănătate. Toţi burjuii roşii de prin judeţe, care îşi permiteau să dea comenzi, ca de pe propriile moşii din biroul lui Victor Ponta, se şi vedeau că au pus stăpânire cu totul pe ţară, iar cele două palate erau darurile cele mai frumoase şi mănoase ale Crăciunului 2014. Numai că socotelile lor au fost date peste cap într-un mod absolut devastator de alegători, concomitent cu acţiunile DNA-ului, care, sperăm, să nu fie numai focuri de artificii de revelion. Aşa s-a ajuns ca neamţul Johannis să câştige de unul singur şi detaşat în faţa unui PSD mai arogant decât Adrian Năstase şi mai hrăpăreţ decât oricare camarilă. Se pare că alegerile prezidenţiale vor însemna începutul sfârşitului pentru cel mai corupt şi mai bogat partid social-democrat din lume. Deşi se spune că şi ceilalţi 3 preşedinţi post decembrişti (Iliescu, Constantinescu şi Băsescu) nu ar fi români, îi revine celui de-al patrulea, neamţul din Sibiu, şansa istorică de a fi un demn preşedinte al tuturor românilor, un preşedinte care să aşeze căruţa numită România pe drumul normal şi natural al naţiunilor civilizate. Cu această nădejde în suflete să întâmpinăm Anul Nou 2015 şi să pregătim cum se cuvine, noi alegătorii, viitoarele alegeri, pentru a ne elibera din ghearele Mafiei. La mulţi ani, români!
Stan BREBENEL

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

Tablou complicat, în Cupă

14.05.21 15:35 Ultima modificare 14.05.21 18:48

A fost stabilit țintarul Cupei României la handbal masculin, ediția 2021, competiție care se va derula pe repede înainte, într-o singură săptămână. Vor fi trei…