Drumul spre Vulcani. Se reabilitează… dar nu anul acesta!

Drumul spre Vulcani. Se reabilitează… dar nu anul acesta!

Consilierii județeni buzoieni s-au întrunit astăzi, în ședință extraordinară. Un singur punct a fost inclus pe ordinea de zi. Este vorba despre aprobarea eliberării unor licenţe de traseu pentru efectuarea serviciului public de transport rutier judeţean de persoane, prin curse regulate, vizate fiind rutele de la Buzău spre Bisoca, Sările, Jghiab, Trestioara și Glodu Petcari.

La finalul ședinței, Petre Emanoil Neagu, președintele C.J. Buzău, a făcut declarații de presă, unul dintre subiectele abordate fiind cel privind reabilitarea șoselei care leagă DN10 de obiectivul turistic Vulcanii Noroioși. Potrivit conducerii Consiliului Județean, nu mai puțin de 9 firme de construcții, din țară și străinătate, au depus oferte pentru reabilitarea tronsonului de drum județean. Șeful C.J. Buzău vine însă și cu o veste mai puțin plăcută. Neagu crede că este puțin probabil ca lucrările să înceapă în acest an.

Proiectul de reabilitare a șoselei care leagă DN10 de Vulcanii Noroioși are o valoare totală estimată de aproximativ 95 de milioane de euro. Tronsonul, lung de 14,5 kilometri, va fi modernizat cu bani puși la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, dar și din bugetul județului.
Petre Emanoil Neagu spune că lucrarea nu este finanțată sută la sută cu bani de la Ministerul Dezvoltării iar cota de confinanțare de la bugetul județului este de aproximativ 30 de milioane de euro, adică două treimi din bugetul județului pe un an.

Lucrarea va fi una complexă, având în vedere relieful din zonă. Se vor consolida maluri, vor fi executate poduri dar şi lucrări pentru drenaj, intervenţii necesare în contextul traversării unor zone cu predispunere la alunecări de teren.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și