Publicat la: 29.06.2016. 17:30 / 1.461 views

DRAMĂ ÎNTR-O FAMILIE DIN LOPĂTARI. TRĂIESC CU TEAMA CĂ LI SE VA DĂRÂMA CASA

O familie din comuna buzoiană Lopatari, oameni trecuţi de 70 de ani, trăiesc cu spaima în suflet că s-ar putea dărâma casa pe ei la următoarea ploaie. Locuinţa a început să se crape din cauza alunecărilor de teren iar oamenii spun că sunt şanse mici să îşi salveze gospodaria. Alunecarea a pornit din spatele casei, unde este un izvor de apă. Nu îşi doresc altceva decât să primească o căsuţă într-o zonă stabilă, unde să o ia de la capăt.

alunecare SITE 1 alunecare SITE 5

Ploile din ultima perioadă au adus mare necaz peste familia David, din satul Chirani, comuna Lopătari.

Cei doi soţi vârstnici sunt nevoiţi să privească neputincioşi cum casa în care trăiesc de zeci de ani se crapă de la o zi la alta.

Curtea s-a umplut de falii adânci iar pereţii casei sunt traversaţi de fisuri care se tot lărgesc văzând cu ochii.alunecare 4

Cei doi localnici din Chirani sunt convinşi că la următoarele precipitaţii toată zona o va lua din loc, cu casa lor cu tot.

Alunecările au pornit de la un mal aflat la câţiva metri distanţă de spatele casei şi dau semne că nu se mai opresc prea curând. Oamenii sunt decişi să îşi încropească o nouă casă, într-un alt loc din sat, unde să nu aibă probleme cu alunecările.  Viiturile din  ultima perioadă au afectat  drumuri, podeţe şi gospodării din zona de munte a judetului. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!