Dovleacul, vedeta unui târg de toamnă. Evenimentul de la Poșta Câlnău este deschis până pe 14 octombrie

Dovleacul, vedeta unui târg de toamnă. Evenimentul de la Poșta Câlnău este deschis până pe 14 octombrie

Plăcinte, sarmale sau dulceață, toate preparate din dovleac. De asta, dar și de alte multe bunătăți au parte toți cei care trec pragul târgului „Zilele dovleacului”, care a debutat în acest weekend. Este un eveniment organizat de Asociația micilor fermieri „Dovlecelul buzoian” și reunește numeroși producători locali de produse tradiționale românești.

Mirosul plăcintelor din dovleac, coapte la cuptor sau prăjite în tigaie, este cartea de vizită a micuței patiserii de la intrarea în târgul de toamnă din Poșta Câlnău. Gospodinele spun că folosesc o rețetă veche a locului și cele mai bune ingrediente. 

Delicioasa plăcintă cu umplutură de dovleac, preparată ca în cuptorul bunicii, costă 20 de lei o porție. Chiar dacă, la început, clienţii târgului de toamnă par surprinși de prețuri, ei devin darnici când trebuie să-și potolească pofta de gustosul preparat cu umplutură din pulpă de dovleac.

Și pentru că nu există sărbătoare la români fără celebrii mititei, grătarele sfârâie continuu. Se vând bine și cârnații de Pleșcoi sau babicul de Buzău.

Evenimentul organizat la Poșta Câlnău a ajuns deja la cea de-a VIII-a ediție. Organizatorii târgului sunt mândri că, de la an la an, vin tot mai mulți turiști să deguste bunătățile ieșite din mâinile bucătarilor.

Festivalul „Zilele Dovleacului” are loc pe Drumul European 85, în punctul numit „Cuptorul Bunicii”, și este deschis pofticioșilor până pe 14 octombrie 2024.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și