Doi “Lupi”, în lotul pentru Campionatele Europene. Ștefan Armanu, în naționala condusă de Adrian Petrea

Doi “Lupi”, în lotul pentru Campionatele Europene. Ștefan Armanu, în naționala condusă de Adrian Petrea

“Lupii Buzăului” sunt reprezentați în această perioadă la Campionatul European de Tineret, competiție organizată în Slovenia, la Celje, de Ștefan Armanu.  Tânărul de 20 de ani, extremă stângă, nu este singurul reprezentant al Buzăului, întrucât din delegația României face parte și kinetoterapeutul grupării locale, Cezar Vârjac.

Alți doi sportivi de la HC au efectuat mai multe stagii de pregătire cu lotul național în această vară. Este vorba despre Ștefan Gupșa și Florin Drăgoi, tineri la care s-a renunțat în ultimul moment. Ei rămân, însă, în planurile selecționerului echipei de tineret.

Pentru HC, o echipă de provincie, convocarea lui Ștefan Armanu aduce un plus de prestigiu și certifică munca depusă de staff-ul tehnic în formarea tinerilor jucători.

Un alt jucător de la lotul național s-ar putea transfera, zilele acestea, la Buzău. Toma Mihnea este în tratative avansate cu HC, acordul tânărului fiind considerat doar o formalitate. Puștiu de 19 ani a activat anul trecut la Steaua, cu dublă legitimare, el fiind în proprietatea celor de la “Talentul este Cheia”, club privat axat pe creșterea jucătorilor tineri. Toma a fost MVP-ul turneului final  Juniori 1, câștigat de gruparea bucureșteană.

La Campionatul European de Tineret, România este repartizată în grupa D, alături de Norvegia, Ungaria și Cehia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și