Doi buzoieni, la Paris. Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu, calificați la Olimpiadă

Doi buzoieni, la Paris. Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu, calificați la Olimpiadă

Echipa României de tenis de masă va avea în componență, la proba de simplu masculin, doi buzoieni. Ambii tenismeni născuți la Buzău au primit azi confirmarea calificării la Jocurile Olimpice, grație pozițiilor bune din clasamentul mondial.

Din fericire pentru cei doi, ocupanți ai locurilor 45, respectiv 72 în ierarhia mondială, țările participante la festivalul sportiv francez pot trimite doar câte doi sportivi, în proba de simplu masculin. Astfel, China, Japonia, sau Coreea de Sud, adevărați coloși ai sportului cu bila de celuloid și care domină rankingul mondial, sunt restricționați de Comitetul Olimpic Internațional.

Pentru Eduard, este prima participare la Olimipadă. Tânărul abia așteaptă să trăiască experiența unui festival sportiv de o asemenea anvergură. În ciuda unui an excepțional, în care a cucerit Liga Campionilor,  Edi a declarat că Jocurile Olimpice au constituit obiectivul principal, pentru 2024. Sportivul legitimat la Steaua și Saarbruken este cel de-al 92-lea inclus în delegația României pentru Paris.

Cu deja două participări la Olimpiadă, Ovidiu Ionescu are obiective îndrăznețe. Buzoianul vizează o medalie la dublu mixt, acolo unde face pereche cu Bernadette Szocs. Duo-ul românesc a dispus, în ultimele luni, de echipele clasate pe locurile 2, respectiv 3, din tenisul mondial. Pentru proba de simplu, Ovidiu și-a propus o clasare cât mai bună. Buzoianul, situat anul trecut pe locul 190 mondial, trece printr-o perioadă cu o formă excelentă, urcând într-un an până pe locul 45 în ierarhia mondială.

România este cea mai importantă țară din afara Asiei, în lumea tenisului de masă și lider european. La fel de important, strategia federației vizează dezvoltarea talentelor din țară, astfel că în lotul național nu se regăsește niciun jucător asiatic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și