Dialog între Generații. 40 de ani de lucru la „fabrica de frumos” a Buzăului

Dialog între Generații. 40 de ani de lucru la „fabrica de frumos” a Buzăului

La împlinirea a 40 de ani de la terminarea cursurilor Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, unii dintre absolvenți s-au întâlnit la Buzău. Artistul vizual Valeriu Șușnea, a cărui aniversare a zilei de naștere a fost tot ieri, a ales să sărbătorească cele două evenimente în mijlocul prietenilor. Nu toți cei din generația 40 au putut fi prezenți, dar au fost reprezentați de lucrările trimise la expoziție.

Ieri, 6 martie 2024, Galeriile de Artă ”Ion Andreescu” au găzduit vernisajul expoziției ”Dialog între Generații”, al cărui amfitrion a fost profesorul doctor Valeriu Șușnea, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Buzău.

Lucrările profesorilor Vasile Celmare, Ion Grigore, Ion Stendl și Petre Achițenie pot fi admirate alături de lucrările foștilor lor studenți.

Alături de Valeriu Șușnea, la ceas aniversar, au fost prezenți și unii dintre foștii săi colegi de facultate, dar și invitați speciali

Cornelia și Dinu Săvescu sunt doi dintre foștii colegi ai sărbătoritului, împreună cu care a lucrat la restaurare la Cozia și la Voroneț, după absolvirea facultății. 

Expoziția de pictură, în care și-a găsit locul și o sculptură în tablă, este una deosebită, care merită și trebuie neapărat văzută.

Artistul Valeriu Șunea și-a exprimat recunoștința și față de cei care nu s-au putut deplasa la Buzău, chiar și din cauza distanțelor mai, dar și celor care „pictează acum cu îngerii”.

La vernisaj au participat numeroși buzoieni, colegi de breaslă, colegi de școală, prieteni, personalități, oaspeți fideli ai Galeriilor de Artă dar mai ales mulți, foarte mulți liceeni de la „Arte” și de la alte licee.

Valeriu Șușnea intenționează să reediteze expoziția „Dialog între Generații” de anul acesta, într-o locație mai mare din București, după închiderea celei de la Buzău.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și