DEBITUL RÂULUI BUZĂU, ÎN CREȘTERE. LA LOPĂTARI SUNT IZOLATE DOUĂ SATE

DEBITUL RÂULUI BUZĂU, ÎN CREȘTERE. LA LOPĂTARI SUNT IZOLATE DOUĂ SATE

Județul Buzău este sub cod galben de inundații până duminică, la ora 16.00, anunță Institutul național de Hidrologie. Ploile căzute în ultimele ore au umflat albia râului din Buzău, iar la Lopătari două sate sunt izolate după ce apele râului Slănic au rupt drumul de acces.

raul buzau involburat  pod tuburi lopatari

N-am scăpat bine de polei, că dăm de alt pericol. Ploile căzute în ultimele ore au umflat albia râului din Buzău și, chiar dacă momentan nu există o amenințare, hidrologii sunt cu ochii la cotele râurilor.

În zona de munte a județului a plouat ore în șir; scurgerile de pe versanți au umflat apele pâraielor, iar nivelul apei din barajul de la Siriu a crescut și el.

De altfel, acest lucru se vede și în nivelul râului Buzău, care intră în municipiu pe la Mărăcineni, cu apele învolburate.

Firma care amenajează construcția hidrotehnică de la Mărăcineni și-a luat măsuri și a amenajat un mic dig pentru a proteja șantierul, însă râul să lățește de la o zi la alta.

De asemenea, două sate sunt în prezent izolate după ce drumul principal din comună a fost inundat. Este vorba despre două sate din comuna Lopătari. Chirani și Săreni sunt izolate, după ce drumul care face legătura dintre acestea și centru comunei a fost distrus de ploile din ultimele ore.

Topirea zăpezii, care a venit la pachet cu ploi abundente, a creat mari probleme în comună. Încă de ieri se intervine cu utilaje pentru a fi reparate stricăciunile produse pe mai multe drumuri comunale. De data aceasta, însă, situația e cu mult mai gravă. Apele umflate ale râului Slănic au distrus drumul care duce către cele două sate, Iar până când ploaia nu se oprește, nu se poate face mare lucru. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și