Publicat la: 07.05.2020. 18:27 / 323 views

D.S.P. EXPLICĂ MOTIVELE CARANTINEI DIN POŞTĂ. “ESTE O SITUAŢIE DE RISC PENTRU COMUNITATE”

La scurt timp după ce primarul a solicitat ridicarea carantinei din cartierul Poştă, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a reacţionat printr-un comunicat de presă, în care a explicat motivele care au stat la baza deciziei de duminică noapte.

dsp explica masura carantinariiHotărârea a fost luată în cadrul Comitetului Judeţean de Urgenţă, condus de prefect, la propunerea DSP Buzău, invocându-se legislaţia actuală pe starea de urgenţă. 

Pe de altă parte, autorităţile din sănătate precizează că s-a ţinut cont şi de specificul comunităţii din care a izbucnit focarul de Covid-19 din cartierul Poştă, cu menţiunea că, în lipsa măsurii de a carantina zona, exista riscul epidemiologic de răspândire comunitară la proporţii mai mari decât până acum.

Potrivit oficialilor instituţiei, Direcţia de Sănătate Publică Buzău monitorizează situaţia epidemiologică din zonă, urmând să aplice măsurile legale care se impun în eventualitatea apariţiei unor noi situaţii de urgenţă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!