D.S.P. EXPLICĂ MOTIVELE CARANTINEI DIN POŞTĂ. “ESTE O SITUAŢIE DE RISC PENTRU COMUNITATE”

D.S.P. EXPLICĂ MOTIVELE CARANTINEI DIN POŞTĂ. “ESTE O SITUAŢIE DE RISC PENTRU COMUNITATE”

La scurt timp după ce primarul a solicitat ridicarea carantinei din cartierul Poştă, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a reacţionat printr-un comunicat de presă, în care a explicat motivele care au stat la baza deciziei de duminică noapte.

dsp explica masura carantinariiHotărârea a fost luată în cadrul Comitetului Judeţean de Urgenţă, condus de prefect, la propunerea DSP Buzău, invocându-se legislaţia actuală pe starea de urgenţă. 

Pe de altă parte, autorităţile din sănătate precizează că s-a ţinut cont şi de specificul comunităţii din care a izbucnit focarul de Covid-19 din cartierul Poştă, cu menţiunea că, în lipsa măsurii de a carantina zona, exista riscul epidemiologic de răspândire comunitară la proporţii mai mari decât până acum.

Potrivit oficialilor instituţiei, Direcţia de Sănătate Publică Buzău monitorizează situaţia epidemiologică din zonă, urmând să aplice măsurile legale care se impun în eventualitatea apariţiei unor noi situaţii de urgenţă. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

UPU Buzău, fără COVID

09.06.21 15:15 Ultima modificare 09.06.21 19:01

Lipsa cazurilor de COVID timp de două zile consecutive a adus eliberare la cea mai aglomerată secție a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Pentru prima…