Publicat la: 15.07.2020. 18:05 / 633 views

CU MASCĂ, ÎN TREN. CĂLĂTORIA CU TRENUL, O LOTERIE

Regulile impuse in cazul calatorilor care se deplaseaza cu trenul sunt unele dintre cele mai drastice, cand vine vorba de transportul in comun. Masca de protectie devine, insa, extrem de incomoda, mai ales in cazul calatoriilor lungi. Cu toate astea, cetatenii incearca sa respecte, pe cat posibil, toate masurile de preventie impotriva raspandirii virusului.

gara 3 gara 6

Toți călătorii care coboară la Buzău din trenul tocmai sosit în stație poartă măști, semn că ori gradul de conștientizare a crescut, ori amenzile sunt foarte mari. Unii dintre cei care și-au încheiat călătoria la Buzău sunt oameni în vârstă, alții vin după o calatorie care a durat mai bine de douăsprezece ore. Toți afirmă că au purtat măștile pe toată perioada drumului. Au fost și controale ale poliției,pentru a-i descuraja pe cei care vor să ocoleasca regulile. Totuși, spun cei care tocmai au coborât la Buzău, disconfortul creat de măștile de protecție, în contextul căldurii din tren, este foarte mare.

Cei cărora le este cel mai greu în această perioadă sunt călătorii în vârstă. Cei mai mulți dintre aceștia, grație experienței de viață, purtau măști de protecție încă de pe peron, cu mult înainte de îmbarcarea în vagoane.

Evident, exemplele negative pot fi întâlnite la tot pasul. Mai mulți călători au fost văzuți fără mască de protecție, sau purtând-o incorect, sub bărbie, pe post de esarfa

Pe portalul CFR Călători există o rubrică destinată măsurilor de protecție conform cărora ar trebui să se realizeze transportul pasagerilor.  Aici se menționează cât se poate de clar că persoanele care urcă în tren sunt obligate să poarte mască. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!