Publicat la: 28.10.2020. 19:26 / 404 views

CRUZIME FĂRĂ MARGINI. CĂRUȚAȘ ÎȘI PEDEPSEȘTE CRUNT CALUL

Poliția din Buzău a început o anchetă după ce pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare care surprinde cum un căruțaș își pedepsește crunt calul, pentru că nu vrea să se pună în mișcare. La un moment, tânărul pornește o drujbă și atinge animalul, moment în care acesta tresare. Cabalina este lovită apoi cu picioarele și pumnii. Imaginile sunt greu de privit.

carutas cal pentru site

Pe înregistrarea efectuată de un localnic din comuna buzoiană Brădeanu se vede cum proprietarul animalului pornește o drujbă și, cu ea pornită, atinge calul pentru a-l determina să scoată căruța din șanțul în care rămăsese înțepenită. Ulterior, în încercarea de a forța calul să plece de pe loc, individul îl lovește cu pumnul și cu picioarele.

Cu ajutorul imaginilor postate pe Facebook, polițiștii din zonă l-au identificat rapid pe bărbatul care și-a maltratat propriul animalul. Acesta este un tânăr din Brădeanu, de 21 de ani. El a fost condus la sediul Poliției, ca să explice de ce a recurs să-și bată calul.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că regretă ieșirea violentă pentru care va suporta consecințele legii. Acum, mărturisește chiar că are mustrări de conștiință, conștient că iapa pe care a bătut-o îi este principalul ajutor la muncile cu ziua prin sat.

Cruzimea față de animale se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală.

Astfel de cazuri vor intra în sarcina Poliția Animalelor, înființată prin ordonanță de urgență la jumătatea acestei luni. Va avea structuri în toate judeţele, va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari şi va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor. Va deveni operațională până la sfârșitul acestui an. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!