CRÂNGUL ESTE BOLNAV. ULMII DIN PARC SE USUCĂ ŞI POT PRODUCE ACCIDENTE

CRÂNGUL ESTE BOLNAV. ULMII DIN PARC SE USUCĂ ŞI POT PRODUCE ACCIDENTE

Încă de anul trecut, Direcţia Silvică a declanşat o operaţiune de curăţare a pădurii Crâng. Din cauza unei boli agresive, care usucă ulmii din pădure, copacii atacaţi au fost tăiaţi. Aceeaşi operaţiune va fi desfăşurată şi în zona de parc a Crângului, pentru că semnele bolii au apărut şi aici. 

parcul-crangDin ce în ce mai mulţi copaci se usucă în Parcul Crâng şi acest lucru i-a îngrijorat pe cei de la Urbis Serv, care administrează locul de promenadă preferat de buzoieni.

Viceprimarul Ionuţ Apostu a făcut un tur de parc împreună cu Silviu Nicoară, directorul de la Urbis, pentru a evalua situaţia.

Ulmii din zona parcului, care au fost atacaţi de această boală, sunt măcinaţi pe dinăuntru şi se usucă destul de rapid.

La un vânt mai puternic, copacii sau ramurile uscate s-ar putea prăbuşi şi ar putea pune în pericol buzoienii ieşiţi la plimbare în aer curat.

Mai ales în aceste zone, din preajma lacului de agrement sunt mulţi copii care se joacă supravegheaţi de părinţi şi bunici.

După ce vor fi depistaţi toţi copacii uscaţi sau cei care dau semne că ar fi atacaţi de această boală care decimează ulmii, se vor începe operaţiunile de tăiere şi de înlăturare a acestora.

În acest fel se va încerca limitarea răspândirii bolii şi la alţi copaci.

În zilele următoare, dacă plimbarea prin Crâng va fi cu acompaniament de drujbe, buzoienii trebuie să dea dovadă de înţelegere pentru că doar aşa se va limita răspândirea bolii.

(Corneliu Floriceanu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și