CORPUL DE CONTROL, ÎN “SCANDALUL ORIZONT”. INSPECTORII GUVERNAMENTALI, VERIFICĂRI LA PREFECTURĂ

CORPUL DE CONTROL, ÎN “SCANDALUL ORIZONT”. INSPECTORII GUVERNAMENTALI, VERIFICĂRI LA PREFECTURĂ

Timp de o săptămână, o echipă a Corpului de Control din cadrul Ministerului Administrației și Internelor a poposit la Buzău, pentru a verifica mai multe aspecte legate de scandalul iscat în jurul situației juridice a mai multor terenuri din cartierul Orizont.

cartier orizontDe lunea trecută și până ieri, inspectorii ministeriali au fost zilnic la Prefectura Buzău, unde au inspectat arhiva documentelor emise de Casa Albă,  în tot ce a însemnat parteneriatul public-privat de construire a cartierului Orizont. Și de la Primăria Buzău au fost verificate anumite acte.

Descinderea celor de la Corpul de Control a fost făcută ca urmare a mai multor reclamații depuse de dezvoltatorul imobiliar care a investit în construcția de locuințe din cartierul rezidențial de la ieșire din Buzău. Antreprenorul Ionel Gagu sesizează faptul că, pentru multe dintre terenurile pe care au fost construite imobile, Primăria nu mai poate face vânzarea către proprietarii locuințelor.

De altfel, săptămâna trecută, când deja la Buzău era prezent Corpul de Control al M.A.I., la ședința de Consiliu Local Municipal, au ieșit discuții aprinse pe această temă.

Ieri, echipa de la Corpul de Control al M.A.I. a finalizat verificările, urmând să înainteze un raport către Prefectură, în cel mult o lună.

Pe de altă parte, surse din Casa Albă ne-au precizat că, pe lângă cazul Orizont, inspectorii guvernamentali au avut în atenție și câteva dosare de fond funciar, pentru care persoanele implicate au depus plângeri. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și