Publicat la: 16.09.2019. 17:43 / 850 views

COPILĂ DE 9 ANI CĂUTATĂ 12 ORE ÎN PĂDURE. A FOST GĂSITĂ CU AJUTORUL ELICOPTERULUI

Mai bine de 12 ore a petrecut o fetiţă de 9 ani, noaptea, într-o zonă împădurită din Bisoca. Nicoleta Ploscaru a dispărut de acasă, din satul Recea, comuna Bisoca, vineri după-amiază, când le a spus rudelor că merge la bunicul său care cosea într-o zonă de fâneaţă, la 500 de metri de casă. A fost găsită abia sâmbătă dimineaţa, după ce un elicopter a intervenit în sprijinul celor peste 200 de oameni implicaţi în căutări. Fetiţa este bine, iar acum este internată la Spitalul Judeţean Buzău.

fetita siteNicoleta Ploscaru, de 8 ani şi 10 luni, a dispărut de acasă, din satul Recea, comuna Bisoca, vineri după-amiază, când le-a spus rudelor că merge la bunicul său care cosea într-o zonă de fâneaţă, la 500 de metri de casă. Fata nu a mai ajuns la bunicul său, aşa cum ar fi declarat, astfel că vineri la orele serii, părinţii au anunţat Poliţia în legătură cu dispariţia copilei. Toată noaptea, fetiţa a fost căutată cu zeci de oameni, dar fără succes. Sâmbătă dimineaţă, echipajele de căutare au fost suplimentate. Astfel, copila de 8 ani şi 10 luni a fost căutată de peste 100 de poliţişti, 30 de jandarmi, localnici, de părinţi şi rude.    

Bunicul Nicoletei a avut un şoc în momentul în care a ajuns acasă şi a fost întrebat de rude unde este fata. O noapte întreagă a căutat-o împreună cu forţele de intervenţie şi cu oamenii din sat.

Peste 30 de pădurari din Buzău, Vrancea şi Covasna au fost mobilizaţi pentru căutarea fetiţei de 9 ani, dar şi localnici, poliţişti şi jandarmi. Cu toţii ştiau că pericolul este foarte mare din cauza animalelor sălbatice.

După mai bine de 12 ore, în sprijinul echipelor de căutare a fost trimis un elicopter MAI. Dragoş Borcăiaş este voluntarul din sat care a mers cu echipajul din elicopterul MAI să caute fetiţa de opt ani, dispărută aseară de acasă. Acesta spune că a văzut-o pe Nicoleta stând pe iarbă, cu mânuţele pe genunchi, în aşteptarea salvatorilor ei. Copila de 8 ani a mers continuu, aproape toată noaptea, în zone împădurite şi cu relief accidentat, fiind găsită la peste 7 kilometri distanţă de casă

Nicoleta a fost transportată la Spitalul Judeţean, iar de sâmbătă se află în grija medicilor.

Nicoleta a fost văzută şi de un psiholog care spune, însă, că starea sa este bună. Fata va rămâne, însă, în perioada următoare sub supraveghere.

Nicoleta este al cincilea copil, din 7 fraţi. Provine dintr-o familie înstărită, cu o situaţie materială bună, iar părinţii se îngrijesc atent de creşterea şi educaţia copiilor. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!