CONDIŢII DE LICENŢIERE SEVERE, LA LIGA A IV-A. CLUBURILE, OBLIGATE SĂ AIBĂ CÂTE DOUĂ GRUPE DE JUNIORI

CONDIŢII DE LICENŢIERE SEVERE, LA LIGA A IV-A. CLUBURILE, OBLIGATE SĂ AIBĂ CÂTE DOUĂ GRUPE DE JUNIORI

Vremurile în care echipele de la judeţ se prezentau cu doar 8-9 jucători la meciurile din deschidere sau cu juniori pe „blat” sunt deja apuse. De la anul, cluburile participante în Liga a IV-a vor trebui să facă dovada că dispun de grupe de juniori la două categorii de vârstă, U19 şi U15. Condiţia este imperativă pentru a obţine licenţa, în caz contrar cluburile fiind descalificate, automat, din competiţie.

fotbal 2Din sezonul viitor, condiţiile de licenţiere la nivelul Ligii a IV-a se vor înăspri. Cluburile vor trebui să îndeplinească atât condiţii de ordin financiar, cât şi criteriile referitoare la bazele sportive.Mai mult, echipele vor trebui să prezinte două grupe de juniori, la două categorii de vârstă – Under 19 şi Under 15 – pentru a fi eligibile competiţiei.

Grupările sportive care nu vor îndeplini aceste condiţii vor fi descalificate, locul acestora urmând să fie luat, dacă va fi cazul, de alte echipe din Liga a V-a.

În cazul cluburilor de Liga a V-a se va impune obligativitatea unei grupe de juniori Under 17. Coborârea nivelului de vârstă a fost adoptată pentru ca tinerii fotbalişti din mediul rural să poată evolua şi în competiţiile patronate de Federaţia Română. Deocamdată, campionatul judeţean la acest nivel de vârstă numără doar şase echipe.

La nivel de fotbal juvenil, Buzăul este judeţul cu cele mai multe competiţii de acest gen din ţară, douăsprezece.

(Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și