(VIDEO) CERNĂTEȘTI. Crucea de pe Dealul cu Lilieci a fost sfințită

(VIDEO) CERNĂTEȘTI. Crucea de pe Dealul cu Lilieci a fost sfințită

Astăzi a fost sfințită crucea mare ridicată pe Dealul cu lilieci, din comuna Cernătești. Monumentul este închinat celor 357 de localnici căzuți în cele două războaie mondiale. Nu întâmplător a fost aleasă această zi, întrucât creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci.

Astăzi, în zi de sărbătoare pentru creștin ortodocși, la Cernătești, pe Dealul cu Lilieci, a avut loc un eveniment important pentru comunitate. Crucea mare, ridicată în cinstea celor 357 de eroi căzuți în cele două războaie mondiale, a fost sfințită de un sobor de preoți, în prezența autorităților locale, județene, dar și a mai multor săteni.

Ridicarea crucii a fost primită cu multă bucurie de săteni, care au simțit că, prin acest gest simbolic, sunt recunoscuți eroii lor, dar mai ales rudele pe care le-au pierdut în cele două conflagrații mondiale. 

Autor al monografiei comunei Cernătești, vârstnicul profesor Viorel Suditu a vorbit în fața audienței despre importanța evenimentului de azi.

La eveniment a participat și vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre, care a apreciat inițiativa conducerii primăriei din Cernătești.

Autoritățile locale speră ca această cruce să devină și unul dintre obiectivele turistice ale județului Buzău, mai ales că a fost ridicată pe Dealul cu Lilieci, arie protejată de interes național (Ana-Cristina Micu).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și