Publicat la: 27.03.2018. 18:30 / 1.379 views

CEREMONIAL INEDIT LA BUZĂU. A FOST DEZVELITĂ PRIMA STATUIE A LUI ALEXANDRU MARGHILOMAN

Împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România a fost celebrată la Buzău cu fastul cuvenit unui asemenea eveniment istoric. Primăria Municipiului a organizat cu acest prilej şi sărbătorirea marelui om politic buzoian Alexandru Marghiloman, cel care a semnat documentul oficial al Unirii în calitate de prim-ministru al României. Cu acest prilej, în parcul domeniului Marghiloman a fost dezvelită prima statuie a personalităţii buzoiene.        

statuie vedere de ansambluPrimăria Municipiului Buzău a organizat astăzi un dublu eveniment la domeniul Alexandru Marghiloman: sărbătorirea centenarului Unirii Basarabiei cu România şi dezvelirea statuii marelui om politic buzoian.

După ce corul Lyra a intonat Imnul de Stat al României, comandorul în rezervă Marius Nicoară, doctor în istorie, a prezentat importanţa evenimentului şi contribuţia lui Alexandru Marghiloman la istoria ţării.

Împreună cu Irina Vlăducă-Marghiloman, strănepoata marelui buzoian, primarul Constantin Toma şi celelalte oficialităţi locale au dezvelit monumentul lui Alexandru Marghiloman.

După ceremonialul religios oficiat de un sobor de preoţi, preotul Mihail Milea a sfinţit primul monument care îl înfăţişează pe Alexandru Marghiloman.

Discursurile oficialităţilor au subliniat importanţa evenimentului care a avut loc acum 100 de ani, dar şi a celui care a semnat din partea României, ca prim-ministru, documentul oficial al Micii Uniri.

Artistul plastic Ciprian Dominoschi, profesor la Liceul de Arte „Margareta Sterian,” a conceput prima statuie care îl reprezintă pe Marghiloman.

Oaspetele de onoare la evenimentul de astăzi a fost Irina Vlăducă-Marghiloman, strănepoata omului politic buzoian şi proaspăt cetăţean de onoare al Municipiului, care a fost extrem de încântată de organizare.

Evenimentul organizat de Primăria Buzăus-a încheiat cu o paradă militară în faţa vilei Albatros. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!