CENTRE APROAPE PUSTII, LA ȚARĂ. Rată de vaccinare scăzută, în mediul rural

CENTRE APROAPE PUSTII, LA ȚARĂ. Rată de vaccinare scăzută, în mediul rural

Ieri, campania de vaccinare a ajuns la un nou record, cu un număr de aproximativ 1500 de persoane care s-au prezentat pentru prima dată la centrele special amenajate. Cu toate că în municipiul Buzău se înregistrează cozi în fața centrelor de vaccinare, în mediul rural oamenii încă nu se grăbesc să se imunizeze.

Dacă la centrele de vaccinare din orașul Buzău se formează cozi de așteptare cu zeci de persoane, în mediul rural situația este total diferită.

În comparație cu situația din oraș, centrele amenajate în mediul rural par pustii. Puțini sunt cei care merg să se vaccineze.

Pe de altă parte, tocmai pentru că solicitările sunt din ce în ce mai multe, autoritățile din sănătate au decis să suplimenteze centrele din municipiul Buzău. Astfel, începând cu acest weekend, la Galleria Mall, va funcționa un nou spațiu de vaccinare, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 8:00 – 20:00.

De la începutul campaniei, în județul nostru, aproape 177.000 de persoane s-au vaccinat, peste 76.000 dintre acestea fiind deja la a doua doză de ser anti-COVID.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și