Publicat la: 05.07.2018. 17:53 / 1.053 views

CEL MAI URÂT LAC DIN ŢARĂ. HELEŞTEUL DIN CRÂNG ARATĂ DEPLORABIL

Altădată atracţia principală a celui mai mare parc din oraş, heleşteul din Crâng a căpătat aspectul unei lagune mizerabile, în numai doi ani de zile. Buzoienii ieşiţi la promenadă ocolesc aleile care înconjoară lacul, iar turiştii strâmbă din nas. Promisiuni că lacul va fi curăţat au tot fost, dar Municipalitatea nu s-a ţinut, deocamdată, de cuvânt.

lac crang 5Parcurile ar trebui să fie locuri în care să te relaxezi şi să te plimbi liniştit, dar şi puncte de atracţie pentru turişti. Ei bine, la Buzău, cel mai pare parc din oraş s-a transformat într-un loc care stă prost la capitolul curăţenie şi întreţinere.

Heleşteul, altă dată principala atracţie a Crângului, s-a transformat într-o baltă murdară, plină de alge, bălării şi gunoaie. Din cauza vegetaţiei care a năpădit suprafaţa apei, nici debarcaderul nu mai poate funcţiona, în contextul în care o plimbare cu barca sau hidrobicicleta ar fi imposibilă.

Nici turiştii întâlniţi în Crâng n-au o părere mai bună despre aspectul heleşteului.  Cei mai mulţi dintre ei se miră, văzând că un loc cu un potenţial uriaş este lăsat în paragină de cei care ar trebui să se ocupe de întreţinere.

Recent, societatea Urbis a achiziţionat o motocoasă acvatică, în valoare de 90.000 euro. Utilajul ar fi trebuit să rezolve problemele cu care se confruntă lacurile buzoiene. Deocamdată, însă, heleşteul din Crâng nu pare a fi o prioritate pentru Primărie. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!