Publicat la: 05.11.2020. 19:28 / 393 views

CAMPANIE A CRUCII ROȘII. SE VOR CUMPĂRA CONTAINERE PENTRU SPITALE

Lipsa locurilor pentru suspecții COVID-19 este o problemă care se adâncește de la o zi la alta. Pe măsură ce numărul persoanelor care se prezintă la unitățile medicale cu simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2 crește, triajul bolnavilor devine un chin pentru cadrele medicale. O soluție o reprezintă containerele, iar Crucea Roșie a demarat o campanie pentru achiziționarea unor astfel de cabine.

containereUnde să-i izoleze pe pacienți până la venirea rezultatelor testelor, pe cine să întoarcă la domiciliu și pe cine să țină sub supraveghere sunt întrebările pe care ajung să și le pună de multe ori medicii de gardă la spitalele buzoiene. Amenajarea containelor a devenit o soluție foarte bună, mai ales în prag de iarnă, când temperaturile au scăzut, iar în corturi este la fel de frig ca afară, însă nu toate secțiile COVID au astfel de spații. O problemă este la secția Pneumologie unde nu există niciun container, cele mai multe, respectiv 10, sunt în curtea Spitalului Județean, unde de altfel ajung și cei mai mulți suspecți. Pentru că necesitatea este foarte mare și la secția Pneumologie, Crucea Roșie a demarat o campanie de strângere de fonduri prin care să vină în sprijinul medicilor și pacienților de acolo.

Având în vedere riscurile majore de contaminare, pentru ca activitatea secţiei să se poată derula în condiţii de siguranţă, atât pentru pacienţi, cât şi pentru cadrele medicale, este absolut necesară dotarea cu containere medicale pentru triajul epidemiologic al pacienţilor. Tocmai de aceea, reprezentanții Crucii Roșii fac un apel către toți buzoienii să se alăture acestei campanii prin donații.

Reprezentanții Crucii Roșii speră să poată cumpăra cât mai multe astfel de containere pentru ca pacienții să poată aștepta rezultatele testelor în condiții decente, la temperaturi normale. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!