Publicat la: 24.07.2018. 18:05 / 551 views

CÂINII JANDARMERIEI, VEDETE LA MONTEORU. LECŢII DE AUTOAPĂRARE, PREDATE DE JANDARMI

Jandarmii buzoieni au avut şi ei un rol important pe parcursul festivalului „Zilele Monteorului”. În afară de faptul că au asigurat ordinea pe parcursul celor două zile, aceştia au prezentat publicului componentele echipamentului din dotare şi au susţinut o demonstraţie cu câinii de luptă. Totodată, ei i-au învăţat pe cei prezenţi cum să se apere dacă sunt atacaţi.

monteoru-jandarmi-2Unul dintre momentele de mare interes din programul Festivalului „Zilele Monteorului” a fost cel al Jandarmeriei buzoiene, care a prezentat publicului o serie de exerciţii demonstrative.

În primul exerciţiu, jandarmii le-au prezentat spectatorilor ajutoarele lor de nădejde în confruntările cu infractorii.

Câinii lup au demonstrat tuturor că înţeleg comenzile şi le execută cu precizie şi că, atunci când este cazul, îi pot imobiliza pe toţi cei care nu se supun somaţiilor camarazilor lor îmbrăcaţi în uniformă.

Jandarmii le-au arătat celor prezenţi anumite tehnici de luptă folosite în misiuni şi i-au învăţat cum să se apere în cazul în care ar fi atacaţi pe stradă sau în orice alt loc.

Tinerii şi copiii au fost cei mai dornici să înveţe figuri de luptă pe care le mai văzuseră doar în filme şi pe care le-au prins destul de repede.

Standul cu componentele specifice ale echipamentului de luptă al jandarmilor a fost un alt punct de interes pentru cei prezenţi, care nu au scăpat prilejul de a afla cum sunt ele folosite.

Anul acesta şi militarii de la Divizia 2 Infanterie „Getica” au organizat o mini expoziţie cu armament folosit de ostaşii români în cele două Războaie Mondiale.

Tot de la Divizia 2 au participat la parada costumelor tradiţionale şi a automobilelor de epocă din această ediţie şi oşteni echipaţi în uniforme de epocă, ce au mărşăluit pe muzica fanfarei militare. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!