Buzoieni, la Europenele de Minifotbal. România, campioană mondială, vizează și titlul continental

Buzoieni, la Europenele de Minifotbal. România, campioană mondială, vizează și titlul continental

Naționala României de Minifotbal  tocmai și-a aflat adversarele di grupă, la Campionatul European. În prima fază a competiției din Bosnia, tricolorii vor juca împotriva Turciei, Polonei și Ungariei. 

Dacă vecinii de la vest ne sunt deja adversari de tradiție dar și parteneri în multe partide amicale, meciurile cu Turcia și Polonia vor constitui o premieră. Campioană Mondială în exercițiu, România are ca obiectiv obținerea titlului, după ce la cele mai recente două ediții ale întrecerii continentale a pierdut, de fiecare dată, în finală.

La nivel european, România este cea mai titrată echipă națională din istoria minifotbalului, cu șase titluri de campioană continentașă și două de vicecampioană, din zece ediții desfășurate până în prezent. Ultimele două finale au fost pierdute însă, în favoarea Cehiei și a Azerbaidjanului.

Din delegația tricolor vor face parte și câțiva buzoieni, printre care și vicepreședintele forului român, Cristian Lupu. Din păcate, niciun fotbalist din campionatul intern nu a fost selecționat pentru Europene. De asemenea, “commando-ul” buzoian va fi completat de arbitrul Cezar Ionescu.

Campionatele Europene de anul acesta vor fi găzduite de Sarajevo, capitala Bosniei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și