Buzăul va avea două facultăți de inginerie. „Consorţiul pentru învăţământ dual şi tehnic superior”, în faza licitației

Buzăul va avea două facultăți de inginerie. „Consorţiul pentru învăţământ dual şi tehnic superior”, în faza licitației

În paralel cu sistemul de învăţământ profesional dual, care se derulează cu succes în liceele tehnologice din Buzău, în următorii ani, în orașul nostru va funcționa și un „Consorţiu pentru învăţământ dual şi tehnic superior”.  Mai precis, se vor înființa două facultăți de iginerie, dar și numeroase clase de liceu și școală profesională care vor pregăti sute elevi pentru cele mai căutate meserii pe piața muncii.

La evenimentul care a marcat semnarea unui nou an de parteneriat între Primăria Buzău, Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” și 14 agenți economici din județ, privind calificarea în sistem profesonal dual a 148 de elevi, primarul Constantin Toma a anunțat că se află în procedură de licitație studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al „Consorţiului pentru învăţământ dual şi tehnic superior”.

Proiectul prevede amenajarea, pe un teren al Primăriei aflat la ieșire din Buzău spre Vernești, a unui ansamblu de clădiri în care vor fi amenajate săli de clasă, ateliere moderne de practică, dar şi un campus pentru studenți. Edilul Constntin Toma spune că înființarea acestui centru de învățământ liceal și universitar nu este un simplu moft, ci chiar o necesitate, în condițiile în care firmele din municipiu duc lipsă de muncitori calificați, dar chiar și de ingineri. 

În primul an, vor fi pregătiți în noul centru 200 de elevi și 100 de studenți.

Finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, proiectul este derulat de Primăria Buzău, în parteneriat cu Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu” și nouă companii din Buzău. Valoarea proiectului este de peste 20 de milioane de euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și