BUZĂUL, SUFOCAT DE GUNOAIE. AMENZI USTURĂTOARE ALE GĂRZII DE MEDIU

BUZĂUL, SUFOCAT DE GUNOAIE. AMENZI USTURĂTOARE ALE GĂRZII DE MEDIU

Sunt zone în județul Buzău sufocate de gunoaie și s-a ajuns ca acestea să nu mai poată fi strânse doar de voluntari. Reprezentanții Gărzii de Mediu fac apel atât la autorități cât și la cetățeni și anunță că de la începutul anului iar 27 dintre primării au fost amendate.

mediu gunoiDe la începutul anului, comisarii Gărzii de Mediu au organizat acțiuni pentru verificarea curățeniei în județ. Au fost controlate atât spațiile ce aparțin primăriilor, cât și cele ce țin de responsabilitatea cetățenilor. În urma acestor controale s-au aplicat sancțiuni dure.

De asemenea, au fost impuse măsuri de eliminare a deșeurilor conform provederilor legale. Totodată, au fost aplicate sancțiuni unor agenți economici, cât și unor persoane fizice pentru abandonare de deșeuri menajere și reciclabile, impunându-se ca măsuri salubrizarea terenului afectat și transportul deșeurilor la un operator autorizat.

Reprezentanții Gărzii de Mediu dau asigurări că și în perioada următoare vor continua seria controalelor, astfel încât oamenii să înțeleagă cât de important este să păstrăm curățenia terenurilor și a albiilor râurilor. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și