Publicat la: 25.11.2019. 19:37 / 840 views

BUZĂUL SE TRANSFORMĂ ÎN GALBEN. PREMIERĂ ELECTORALĂ ÎN JUDEŢUL NOSTRU

Premieră electorală în judeţul Buzău. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, PNL câştigă alegerile în faţa PSD, graţie voturilor date pentru preşedintele Klaus Iohannis. Candidatul liberal a surclasat-o în judeţ pe Viorica Dăncilă cu 1.271 de voturi. Situaţia pe municipiul Buzău a fost decisivă. Aici, diferenţa între Iohannis şi Dăncilă a fost de 13 procente!

sectie 4 harta alegeri prezidentiale 2019

Rezultat istoric în judeţul Buzău. Pentru prima data, PNL reuşeşte să câştige împotriva PSD, după ce ieri candidatul Klaus Iohannis a obţinut un număr mai mare de voturi în faţa candidatului PSD, Viorica Dăncilă. 1271 de voturi i-au despărţit pe cei doi, în judeţul Buzău.

Rezultatul obţinut în premieră se datorează în mare parte scorului avut de PNL în municipiul Buzău. Diferenţa între cei doi candidaţi a fost de 13%. Iohannis a fost votat de peste 30.000 de cetăţeni din oraşul Buzău, în timp ce Viorica Dăncilă a avut aproape 24.000 de voturi.

Prezenţa la urne în judeţul Buzău, 49.58%, a fost cu aproape două procente mai ridicată faţă de cea înregistrată în primul tur. Aproape 190.000 de alegători s-au prezentat la cele 426 de secţii din judeţ.

Scorul fără precedent al PNL la Buzău reprezintă, pe de altă parte, şi cel mai slab rezultat al PSD de până acum, la alegerile prezidenţiale. Până ieri, Buzăul a fost un judeţ tradiţional roşu, transformându-se după acest scrutin într-un judeţ galben. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!