Buzăul are Imn! Muzica și versurile sunt compuse de un primar și de fiul său

Buzăul are Imn! Muzica și versurile sunt compuse de un primar și de fiul său

Momente emoționante, astăzi, la Consiliul Județean Buzău. Ședința ordinară de astăzi, ultima a anului 2023, a debutat cu un mini-concert de colinde susținut de corala „Colindătorii Magnifici”, grup coordonat de cunoscuta interpretă Lucia Dumitrescu.

Un alt moment încărcat de emoție a fost acela în care a fost prezentat, în premieră, un imn al județului Buzău. Aleșii județeni au votat pentru „însușirea” imnului compus de Marian Mărgărit, primarul comunei Boldu, om de cultură, alături de fiul său, Georgian, muzician recunoscut, totodată și consilier județean.

Petre Emanoil Neagu, președintele C.J. Buzău, spune că noul imn al județului va fi prezentat în cadrul anumitor evenimente speciale, iar dacă aleșii județeni vor dori acest lucru, va fi intonat chiar înainte de ședințe.

Tot în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Județean Buzău, au fost oferite plachete în semn de recunoștință celor trei buzoieni care au făcut parte din staff-ul tehnic și chiar din echipa de miniforbal a României, care, în acest an, a câștigat Cupa Mondială la această discpilină sportivă. Cei trei campioni mondiali născuți la Buzău sunt profesorul Cristi Lupu, directorul tehnic al echipei, medicul Emil Cotenescu și jucătorul Ionuț Chirică.

Ședința de astăzi a Consiliului Județean a avut 19 de proiecte pe ordinea de zi. Unul dinre proiecte a vizat aprobarea organigramei și a numărului de funcții în cadrul aparatului propriu al Consiliului Județean. Petre Emanoil Neagu a anunțat că, de la 1 ianuarie 2024, au fost scoase de pe statul de plată două funcții, ambele din rândul consilierilor săi personali.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și