Buzăul ar putea fi reprezentat la Olimpiada de la Paris. Simona Stancu  va oficia în Turneul Preolimpic

Buzăul ar putea fi reprezentat la Olimpiada de la Paris. Simona Stancu  va oficia în Turneul Preolimpic

Dacă orașul nostru nu va fi reprezentat la nivel sportiv, la marele festival al sportului de la Paris, Buzăul ar putea trimite, totuși, un delegat. Este vorba despre Simona Stancu, arbitru internațional de handbal care va face pereche cu gălățeanca Cristina Năstase, la Turneul Preolimpic. 

Simona Stancu și Cristina Năstase au fost desemnate să oficieze la Turneul Preolimpic, eveniment programat între 11 și 14 aprilie, la Ulm. Germania, Slovenia, Paraguay și Muntenegru se vor lupta pentru calificarea la Olimpiada de la Paris.

Conjunctura este excelentă pentru Simona și prin prisma faptului că România nu este calificată la Olimpiadă. Astfel, dincolo de reputația excelentă a celor doi arbitri români, este îndeplinită și condiția neutralității absolute. Stancu și Năstase au oficiat, printre alte competiții majore, la trei campionate mondiale, dar și la finala Champions League din 2021. Singurul eveniment care le lipsește din cartea de vizită este Olimpiada.

Douăsprezece echipe vor participa la Olimpiada de la Paris. Vor fi inițial două grupe a câte șase și se va juca după sistemul “fiecare cu fiecare”. Astfel numărul mare al partidelor va necesita și mai multe brigăzi de arbitri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și