BURSELE ȘCOLARE, URGENT DE APROBAT. BANI SUNT, ELEVII ÎI PRIMESC DUPĂ DECIZIILE DIN C.L.

BURSELE ȘCOLARE, URGENT DE APROBAT. BANI SUNT, ELEVII ÎI PRIMESC DUPĂ DECIZIILE DIN C.L.

Autoritățile buzoiene din educație au alocat către primării sumele necesare acordării de burse pentru toți elevii buzoieni care se încadrează în noile condiții stabilite la nivel central. În premieră, de aceste drepturi vor beneficia toți copiii eligibili, pentru că acum finanțarea și decizia plăților nu mai sunt în ograda primăriilor. Consiliile locale ar trebui să dea decizii urgente, pentru ca bursele să ajungă la elevi.

meirosuelevi 5

Prin intermediul Fiscului, Inspectoratul Școlar Județean a transmis fondurile necesare burselor școlare, acordate pentru prima dată tuturor elevilor care se încadrează în criteriile creionate de autoritățile centrale, prin noua legislație.

La acest capitol, peste 2,5 milioane de euro sunt destinate județului Buzău. Ultimul pas pentru plata drepturilor bănești către elevi este aprobarea sumelor în consiliile municipale și comunale.

Peste 21.000 de copii din județ vor beneficia de burse școlare. Responsabilii din educație speră ca, odată cu alocarea lunară pentru un număr mare de elevi, interesul pentru carte va fi și mai mare.

Pentru o bursă de merit, un elev trebuie să aibă cel puțin media generală 8.50, dar și 10 la purtare, pe primul semestru. Bursa de performanță se acordă pentru copiii care au obținut primele locuri la etapele naționale ale concursurilor organizate de Ministerul Educației și pentru cei care s-au calificat la olimpiadele internaționale, cu aceeași condiție: să aibă 10 la purtare. În funcție de alocări, sunt și burse de studiu, plătite în cazul elevilor cu media generală peste 7, nota maximă la purtare, proveniți din familii cu un venit lunar mediu net pe membru, pe ultimele trei luni, de cel mult egal cu salariul minim net pe economie, 693 lei. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ȘCOALA DUALĂ, DIN SEPTEMBRIE, LA BUZĂU

13.01.22 19:45 Ultima modificare 13.01.22 19:51

Primul centru de excelență în învățământul dual de la Buzău ar urma să funcționeze din luna septembrie, la Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’. Ieri, reprezentanți ai…