Bulevard problemă. Discuții despre transformarea bulevardului Bălcescu în zonă pietonală permanentă.

Bulevard problemă. Discuții despre transformarea bulevardului Bălcescu în zonă pietonală permanentă.

Bulevardul Bălcescu a fost astăzi subiect de discuții la ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal. Consilierii au întrebat dacă transformarea segmentului de bulevard dintre intersecțiile cu Titulescu și bulevardul Stadionului în zonă pietonală permanentă, nu vor aglomera excesiv traficul auto de pe străzile din proximitate. Cu 17 voturi pentru, proiectul a fost aprobat.

Proiectul de hotărâre referitor la aprobarea ”Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Buzău 2021 – 2027” a iscat unele întrebări și comentarii din partea consilierilor municipali.

A fost pusă în discuție preconizata transformare a segmentului din bulevardul Nicolae Bălcescu, cuprins între Instituția Prefectului și Poarta Crângului, în zonă pietonală pe toată perioada anului, nu numai în weekend-urile din timpul verii.

Consilierul a atras atenția că străzile din proximitatea bulevardului sunt deja aglomerate din cauza instituțiilor și a unitățile de învățământ numeroase, iar traficul rutier se desfășoară anevoios între anumite ore

Între bulevardul Bălcescu și Poarta Crângului va fi construit un pasaj pietonal subteran, tocmai pentru ca zona de promenadă să nu aibă nicio legătură cu traficul rutier intens de pe bulevardul Stadionului.

În cazul în care studiile de trafic vor releva faptul că în zonă nu există posibilitatea fluidizării circulației rutiere, proiectul nu va fi aprobat de autoritățile de management.

În final, proiectul a trecut cu majoritate de voturi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și