Atenție, vin turcii! Vor construi Lotul 3, Pietroasele – Buzău, al A7

Atenție, vin turcii! Vor construi Lotul 3, Pietroasele – Buzău, al A7

Veste bună, la început de an! Pe 1 martie, va începe construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău, între localitatea Pietroasele și municipiul Buzău.  Lucrările celor aproximativ 14 kilometri de autostradă ai lotului 3 vor fi realizate de o asociere de firme din Turcia și sunt evaluate la peste un miliard de lei.

Acest tronson va cuprinde și șantierul pentru Centura Sud a orașului Buzău, la nivel de autostradă, segment care pleacă de la marginea Pădurii Spătaru și ajunge în dreptul comunei Vadu Pașii.

Pentru finalizarea Lotului 3, Pietroasele – Buzău, constructorii turci au la dispoziție 1 an și 8 luni.  În cadrul contractului finanțat prin P.N.R.R., asocierea turcă va construi inclusiv 8 poduri și un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 de metri. Lotul 3, Pietroasele – Buzău este singurul dintre cele 13 loturi ale A7 pe care nu s-a intervenit. Pe toate celelalte două loturi, între Ploiești și Mizil, ritmul lucrărilor este unul bun, fiind zone unde s-a turnat inclusiv primul strat de asfalt.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, crede că autostrada A7, de la Ploiești și până la Pașcani, va fi gata la finalul anului 2025. „Cu puțin noroc, în decembrie 2024, ar putea fi gata 6 sau chiar 7 loturi din Autostrada A7”, estimează șeful de la Transporturi.

Anul viitor, când se va sărbători împlinirea a 166 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, sunt șanse mari să fie dat în folosință tronsonul Buzău – Focșani al Autostrăzii Moldovei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și