Publicat la: 08.06.2018. 18:52 / 847 views

ANTIHEPATITICUL A SOSIT, HEXAVALENTUL TOT ÎNTÂRZIE. NECESARUL ESTE DE CÂTEVA MII DE DOZE DE VACCIN

Criza de vaccin nu este doar în cazul rujeolei. Nu există doze de hexavalent pentru bebelușii de două, patru și 11 luni. Autoritățile din sănătate spun că vaccinul ar trebui să ajungă la Buzău până la sfârșitul lunii. Între timp, a sosit antihepatiticul necesar în Maternitate.  

bebeCriza de vaccin antihepatitic a fost rezolvată recent. 3.300 de doze au ajuns deja în stocurile maternităților din județ. Nou-născuții rămași neimunizați vor fi vaccinați cu ajutorul medicilor de familie.

Rămâne problema lipsei vaccinului hexavalent, care se administrează bebelușilor, la două, patru și la 11 luni. Părinții sunt nevoiți să și le cumpere de la farmacii. Autoritățile din sănătate spun, însă, că până la finele lunii ar trebui să sosească peste 4.000 de doze. Oricum, schema de imunizare a copiilor este dată peste cap.

Un vaccin hexavalent din farmacie costă în jur de 500 de lei. (Mihai Bunăziua)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!