Angajatul unei firme de curierat, reținut de polițiști. Tânărul din Buzău, cercetat penal pentru delapidare

Angajatul unei firme de curierat, reținut de polițiști. Tânărul din Buzău, cercetat penal pentru delapidare

Un buzoian în vârstă de 29 de ani a fost reținut de oamenii legii, fiind cercetat pentru delapidare. Bărbatul, angajat la o firmă de curierat, și-ar fi însușit sume importante de bani din plata ramburs a nu mai puțin de 42 de colete.

Ieri, poliţiştii buzoieni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au reținut un bărbat, în vârstă de 29 de ani, bănuit de delapidare. Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, tânărul şi-ar fi însuşit peste 77.700 de lei, sumă provenită din încasările ramburs ca urmare a livrării coletelor firmei de curierat la care era angajat.

„Din cercetări a reieşit că, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de curier, având inclusive atribuţii specifice unui gestionar, şi-ar fi însuşit sume de bani colectate de la clienţi, reprezentând contravaloarea a 42 de colete pe care acesta le-a livrat destinatarilor. Angajatul avea obligaţia de a preda banii până la finalul zilei în contul beneficiarului contractant, activitate mascată de înregistrarea livrărilor ca reprogramate la cererea beneficiarilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Ieri, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. Astăzi, procurorul de caz a dispus continuarea cercetărilor față de suspect, sub măsura controlului judiciar.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și