Publicat la: 29.06.2017. 18:45 / 2.202 views

ADELA PETRE, CETĂŢEAN DE ONOARE AL JUDEŢULUI. CREATOAREA POPULARĂ A ÎMPLINIT 88 DE ANI

Creatoarea populară Adela Petre, declarată, în 2012, „Tezaur Uman Viu“, de către UNESCO, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului din partea Consiliului Judeţean. Apreciată pentru unicitatea ţesăturilor sale din păr de capră, Adela Petre, care deţine şi titlul de cetăţean de onoare al municipiului, a împlinit, pe 10 iunie, vârsta de 88 de ani.

adela petre 1Într-o atmosferă de sărbătoare, astăzi, la finalul şedinţei de Consiliu Judeţean, preşedintele Petre Emanoil Neagu a decernat titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Buzău creatoarei Populare Adela Petre, unul dintre cei mai importanţi reprezentaţi ai culturii buzoiene pe plan naţional şi nu numai. Titlul de cetăţean de onoare a fost însoţit de diplomă, plachetă şi un premiu în bani

Preşedintele Consiliului Judeţean i-a mulţumit creatoarei populare Adela Petre pentru aportul pe care l-a adus la păstrarea tradiţiilor româneşti şi pentru felul în care a promovat România peste hotare prin arta sa.

Buzoianca, născută în satul Valea Sibiciului, comuna Pătârlagele, a avut ocazia de a fi felicitată de toţi preşedinţii României, de la Nicolae Ceauşescu şi până la Klaus Iohannis, cel care, în 2015, a decorat-o la Cotroceni. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!