Publicat la: 13.06.2018. 17:34 / 834 views

ABSOLVENŢI DE LICEU, AŞTEPTAŢI LA AJOFM. AU FOST DEPUSE 100 DE DOSARE

Rata şomajului în judeţ ar putea înregistra o creştere bruscă, în următoarea lună. Asta deoarece foarte mulţi absolvenţi de liceu vor schimba carnetul de note cu cel de şomaj. Legea le permite tinerilor care au terminat o formă de învăţământ şi nu au un loc de muncă să primească timp de şase luni o indemnizaţie lunară în valoare de 250 de lei. Până acum, au fost depuse peste 100 de dosare.

absolvent somajPotrivit legii, tinerii care intenţionează să-şi depună dosarele de şomaj au la dispoziţie  60 de zile de la data absolvirii, pentru a beneficia timp de şase luni de indemnizaţia de şomaj. În cazul în care nu vor depune dosarele la timp, tinerii pierd această indemnizaţie şi eventualele subvenţii obţinute la angajare. Până astazi, peste 100 de absolvenţi au depus dosare la AJOFM. Spre deosebire de anii trecuţi, remuneraţia unui absolvent aflat în evidenţele AJOFM va fi sistată imediat după ce tânărul a fost admis în orice formă de învăţămînt superior. Până acum, foştii liceeni erau obligaţi să declare dacă au fost sau nu admişi la facultate, iar indemnizaţia era sistată la 1 octombrie.

Absolvenţii care nu optează pentru continuarea studiilor vor avea posibilitatea participării la o bursă specială, dedicată lor, organizată în toamnă.

Pentru a stimula încadrarea tinerilor în câmpul muncii, statul acordă subvenţii atât angajatului, în calitate de proaspăt absolvent, dar şi angajatorului. Odată angajat, novicele primeşte o primă de încadrare cifrată la 500 lei dar şi contravaloarea ajutorului de şomaj timp de şase luni. De asemenea, angajatorul beneficiază,  timp de un an, de o compensaţie lunară de 900 de lei, în contextul în care societatea are obligaţia de a menţine raportul de muncă minimum optsprezece luni. (Andrei Solomon)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!