A început sezonul petardelor! Anumite articole pirotehnice ne pot pune viața în pericol

A început sezonul petardelor! Anumite articole pirotehnice ne pot pune viața în pericol

Mai sunt aproximativ două săptămâni până la Revelion, însă buzoienii au început deja să se înarmeze cu petarde și pocnitori. Din păcate, unii dintre aceștia nu ezită să le folosească, mai ales la orele serii.

Polițiștii recunosc că s-au primit deja sesizări în legătură cu folosirea, mai ales în zonele urbane, a unor articole pirotehnice cu efect acustic puternic.

Polițiștii buzoieni din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, care sunt materialele pirotehnice interzise de lege.

Oamenii legii au descoperit, zilele trecute, la domiciliul unui cetățean din județ, o baterie cumpărată online din China, care poate lansa artificii până la 60 de metri înălțime. Specialiștii spun că acest tip de articol  pirotehnic, folosit de către un amator, poate avea efecte letale!

Dincolo de spectaculozitatea lor, petardele și artificiile constituie un real pericol, mai ales când sunt folosite de către copii. Din cauza petardelor, în pericol nu sunt doar oamenii, ci și animalele.

Nu doar comercianții riscă sancțiuni usturătoare, ci și pasionații de efecte pirotehnice! Astfel, cei ce nu respectă regulile privind deținerea și utilizarea articolelor pirotehnice pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

Potrivit legii, cetățenii pot reclama, prin apel la numărul de urgență 112, situațiile în care anumite persoane aruncă petarde cu zgomot asurzitor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și