Publicat la: 28.01.2019. 19:14 / 535 views

160 DE ANI DE LA UNIREA PRINCIPATELOR. MICA UNIRE A FOST SĂRBĂTORITĂ LA MUZEUL JUDEŢEAN

Este al patrulea an consecutiv în care Consiliul Judeţean Buzău organizeaza sărbătorirea Unirii Mici în incinta Muzeului Judeţean. Chiar dacă ploaia îngheţată şi poleiul i-au ţinut pe buzoieni în case, evenimentul a fost o reuşită. Alături de cetăţenii oraşului, la manifestări au participat şi militarii din garnizoană, jandarmii dar şi artiştii de la Centrul Judeţean de Cultură şi Artă.      

unire 3Ploaia îngheţată şi poleiul i-au împiedicat pe buzoieni să fie prezenţi la eveniment.

Cu toate acestea, unii au riscat şi au venit la Muzeu pentru a participa la aniversarea celor 160 de ani scurşi de la înfăptuirea Unirii Principatelor.

Evenimentul  a debutat în prezenţa primarului Constantin Toma, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi a structurilor din cadrul Armatei şi ale Ministerului de Interne

După deschiderea oficială a evenimentului, doi elevi de la Şcoala Gimnazială numărul 1 au recitat Hora Unirii iar fanfara Diviziei 2 Infanterie „Getica” a susţinut un scurt program muzical.

Militari în uniforme de epocă au prezentat steagurile de identificare a structurilor din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Gerica”.

După reconstituirea sosirii lui Alexandru Ioan Cuza la Buzău, desfăşurarea evenimentului a continuat în sala de spectacole a Teatrului Ciprian, unde Domnul Unirii a primit delegaţia de unionişti buzoieni.

Printre cei care s-au adresat atunci domnitorului Alexandru Ioan Cuza s-a aflat şi doamna Irina Marghiloman, mama lui Alexandru Marghiloman, cel care a devenit prim-ministru al României.

Participanţii la eveniment au fost încântaţi de reuşita lui şi şi-au exprimat speranţa că românii, dezbinaţi de vremuri şi de multele schimbări prin care au trecut, se vor reuni cât mai curând „în cuget şi-n simţiri”

Cum era şi firesc, sărbătorirea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor s-a încheiat cu Hora Unirii. Şi chiar dacă, din cauza vremii, hora nu a înconjurat clădirea Muzeului, ca în anii anteriori, în ea s-au prins toţi cei prezenţi în sala Teatrului George Ciprian. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!