Publicat la: 12.05.2017. 17:26 / 3.299 views

ZILELE LICEULUI „HENRI COANDĂ”. 103 ANI DE LA ÎNFIINŢAREA UNITĂŢII ŞCOLARE

Liceul Tehnologic Henri Coandă din Buzău a împlinit 103 ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, astăzi a avut loc o festivitate la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi invitaţi speciali. Printre ei s-a numărat şi stră-stră-strănepotul mareul savant Henri Coandă.

cfr 3A fost zi de sărbătoare la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Buzău. Actuali şi foşti elevi şi profesori, oficialităţi locale şi invitaţi speciali s-au întâlnit pentru a marca 103 ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ. Primarul Constantin Toma a subliniat în discursul său că educaţia este o prioritate pentru mandatul său, dar le-a cerut şi elevilor să facă eforturi pentru a dedica mai mult timp studiului.

Nela Wamsiedel, actual inspector şcolar general adjunct, a fost ani buni la conducerea liceului, iar astăzi a ţinut să transmită un mesaj de încurajare şi de mulţumire pentru întregul colectiv al unităţii de învăţământ.  

La evenimentul de astăzi, a fost prezent şi un oaspete de seamă, stră-stră-strănepotul lui Henri Coandă. Decan al Facultăţii de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei a Universităţii Târgovişte, conferenţiarul doctor inginer Henri-George Coandă a mai fost la Buzău, când liceul ce-i poartă numele marelui savant a împlinit 99 de ani de la înfiinţare.

Liceul, care poartă acum numele marelui savant Henri Coandă, a luat fiinţă în anul 1914, fiind prima şcoală cu profil tehnic din judeţul Buzău. (Mihai Bunăziua)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Anonim spune:

    Nu este prima scoala tehnica infiintata in Buzau.

    Liceul Agricol este infiintat in 1902, iar in anul 2002 a sarbatorit Centenarul.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!