Publicat la: 22.11.2017. 19:27 / 678 views

TAXATOARELE S-AU LINIŞTIT, DEOCAMDATĂ. SISTEMUL E-TICKETING DE LA TRANS BUS, AMÂNAT

Implementarea sistemului E-ticketing, coşmarul taxatoarelor de pe autobuzele Trans Bus, a fost amânată. Se va face o nouă licitaţie, după ce va fi întocmit un caiet de sarcini care să corespundă cerinţelor actuale ale societăţii. Cel mai optimist termen avansat de conducerea societăţii de transport public este luna martie a anului viitor.

autobuz olanda 3Despre implementarea unui sistem de taxare electronică pe autobuze se vorbeşte încă din 2016. Deocamdată, însă, modernizarea gândită de cei de la Trans Bus va trebui să mai aştepte. Întârzierea e cauzată de faptul că prevederile formulate în vechiul caiet de sarcini nu mai corespund nevoilor actuale ale societăţii de transport. Astfel, va fi organizată o nouă licitaţie, cel mai probabil în primăvară, după întocmirea unui nou caiet de sarcini. Aşadar, luând în calcul eventualele contestaţii, implementarea noului sistem s-ar putea lăsa aşteptată tocmai până la finele anului viitor. Prilej de bucurie pentru taxatoarele societăţii care ar putea fi disponibilizate odată cu introducerea validării electronice a cartelelor.

Momentan,  Trans Bus continuă să folosească vechiul sistem de taxare, folosind controlori. Conform conducerii societăţii, odată introdus sistemul E-ticketing, bugetul companiei ar avea de câştigat aproape 200.000 de lei pe lună, bani reprezentând salariile actuale ale taxatoarelor. Totuşi, conducerea Trans Bus ţine să precizeze că implementarea noului tip de validare a biletelor nu va însemna disponibilizarea tuturor controlorilor.

E-ticketing este un sistem electronic de taxare, bazat de cartele, folosit, în general, în toate statele europene. Călătorii îşi procură carduri de călătorie şi pontează apoi, obligatoriu, cu ajutorul unui aparat instalat în autobuz, la fiecare cursă. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!